dimarts, 19 de novembre del 2013

Docents d’Eivissa i la FAPA critiquen Educació per convocar les beques de menjador al final del curs escolar 

http://www.noudiari.es/2013/11/docents-deivissa-la-fapa-critiquen-educacio-per-convocar-les-beques-de-menjador-al-final-del-curs-escolar/

________________________________________________________________________________



El pasado sábado, 16 de noviembre, tuvo lugar una reunión de los docentes con FAPA Eivissa. En ella se trataron diversos temas entre los que se encontraba cómo enfocar las reivindicaciones comunes y cómo reiniciar las negociaciones.

FAPA Eivissa consideraba indispensable retomar las negociaciones con urgencia y no demorar más esta situación. A esta demanda, los docentes respondían que para ellos, este estado, también les resultaba insostenible y que harán todo lo posible para solicitar volver a sentar a todas las parte en la mesa de negociaciones para llegar a su fin.

En esta reunión también se habló de las diversas solicitudes de FAPA Eivissa para asistir como observadores en el proceso de negociación y se concluyo que, para que su presencia fuese tomada como de observadores independientes y no vinculados a ninguna de las partes, la invitación a ésta debía de ser por parte de la Conselleria. Para dar apoyo a esta petición, la Asamblea de Docentes de las islas se comprometió a hacer un escrito en el cual se solicitase a la Conselleria la presencia de los padres como observadores.

Otro de los acuerdos fue redactar una nota de prensa conjunta a raíz de las noticias recientes de suspensión de becas. Finalmente no se ha producido la suspensión, decisión que FAPA Eivissa valora muy positivamente, pero no estamos de acuerdo en que se paguen a posteriori, ya que consideramos que las necesidades hay que cubrirlas en el momento en que son solicitadas y no con un curso de retraso, y no nos parece suficiente el aumento en la cuantía de éstas ya que la cifra no se iguala a la de los presupuestos anteriores al inicio de los recortes.

__________________________________________________________________________________

Dissabte passat, 16 de novembre, va tenir lloc una reunió dels docents amb FAPA Eivissa. En ella es van tractar diversos temes entre els quals es trobava com enfocar les reivindicacions comuns i com reiniciar les negociacions.

FAPA Eivissa considerava indispensable reprendre les negociacions amb urgència i no demorar més aquesta situació. A aquesta demanda, els docents responien que per a ells, aquest estat, també els resultava insostenible i que faran tot lo possible per sol·licitar tornar a asseure a totes les part en la taula de negociacions per arribar a la seva fi.

En aquesta reunió també es va parlar de les diverses sol·licituds de FAPA Eivissa per assistir com a observadors en el procés de negociació i es va concloure que, perquè la seva presència anés presa com d'observadors independents i no vinculats a cap de les parts, la invitació a aquesta devia ser per part de la Conselleria. Per donar suport a aquesta petició, l'Assemblea de Docents de les illes es va comprometre a fer un escrit en el que se sol·licités a la Conselleria la presència dels pares com a observadors.

Un altre dels acords va ser redactar una nota de premsa conjunta arran de les notícies recents de suspensió de beques. Finalment no s'ha produït la suspensió, decisió que FAPA Eivissa valora molt positivament, però no estem d'acord en que es paguin a posteriori, ja que considerem que les necessitats cal cobrir-les en el moment en que són sol·licitades i no amb un curs de retard, i no ens sembla suficient l'augment en la quantia d'aquestes ja que la xifra no s'iguala a la dels pressupostos anteriors a l'inici de les retallades.